Nyhetsarkiv

Våra pressmeddelanden hittar du här.

Peab startar koncerngemensam forsknings- och innovationsavdelning

Nu inrättar Peab en ny koncernövergripande funktion för forskning och innovation. Chef för den nya funktionen blir Nils Rydén, med uppgift att samordna kunskap, omvärldsbevakning och rådgivning för Peabs alla fyra affärsområden.

Ett nytt landmärke invigdes på Billingen

På Billingen i Skövde har Peab sedan 2016 arbetat med att utöka kapaciteten av de friluftsaktiviteter som erbjuds. Motionsspåren har byggts ut, Billingecentret har byggts klart och utomhusbadet har renoverats. Lördagen den 4 december invigdes Arena Billingen som omvandlas från isbana till Billingens nya landmärke, en utomhusarena som får bland a...

Peab inför gratis mensskydd på sina arbetsplatser i Norden

Peabkoncernen erbjuder, tillsammans med dotterbolaget Lambertsson, gratis tamponger till medarbetare och besökare i Norden. Genom ett nytt avtal med företaget Period Pack ges koncernens fasta kontor och byggbodar möjlighet att utrustas med mensskydd.

Branschgemensamma spårbarhetskrav från 1 juli 2022

GTIN ska vara gemensam identifierare av byggprodukter och användas av alla i hela branschen vid halvårsskiftet 2022. Det rekommenderar rikstäckande byggentreprenörer och branschorganisationerna inom bygghandel, byggmaterialtillverkare och samhällsbyggnad.

Foto: Mattias Bardå

Peabs platschef utsedd till Årets betongentreprenör

Tobias Strömdahl, Peabs platschef för nybyggnationen av Liljevalchs+, är Årets betongentreprenör enligt juryn på den årliga Betonggalan. I sin motivering lyfte juryn bland annat fram Tobias driv att lyckas med detta komplicerade och avancerade projekt med platsgjutna och synliga väggar, golv och tak som kräver bred kunskap om betongens egenskaper.

Foto: Jenny Blad

Blir Johan Larsen Årets Byggchef?

Förra året vann Peabs Liselott Bergkvist utmärkelsen och kanske jobbar även årets byggchef på Peab. Johan Larsen, arbetschef på Peab i Göteborg, är en av sex finalister i tidningen Byggvärldens och Byggchefernas utmärkelse Årets Byggchef. Möt Johan här.

Här kommer barnen att ta körkort i hållbarhet

H22 City Expo är en internationell stadsmässa i Helsingborg som går av stapeln nästa år. Peab är partner till H22 och deltar med bland annat en barntrafikskola.

Peabs delårsrapport: Lönsam tillväxt och hög orderingång

– Lönsam tillväxt och hög orderingång sammanfattar årets tredje kvartal. Rörelsemarginalerna fortsätter att förbättras inom såväl entreprenadverksamheterna som bostadsutveckling, vilket är en följd av flera års medvetet arbete, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab.

Skyddsombudens dag 27 oktober

Idag vill vi uppmärksamma alla våra kunniga och engagerade skyddsombud. I Peab är de många och de får gärna bli ännu fler. Uppdraget som skyddsombud är betydelsefullt för att vi alla ska ha en trygg och säker arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Till skyddsombuden: tack för att ni gör ett så bra jobb för allas säkerhet!

Swerock investerar i den första eldrivna lastbilen med flak och hydraulisk ramp från Volvo tillsammans med Kranpunkten

- Det är med stolthet vi tillsammans med vår kund Kranpunkten är först ut i Sverige att köra denna specialtillverkade tunga lastbil på el. Ellastbilen har precis kommit till Sverige och utrustas nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt, säger Thomas Ter-Borch, arbetschef på Swerock AB Transport & Maskin i Malmö.

template
template
template

template

template

template

template

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.