Nyhetsarkiv

Våra pressmeddelanden hittar du här.

Foto: Klimator

Peab först i Sverige med smarta sensorer för mer träffsäker vinterväghållning

IoT-sensorerna som kommer från det svenska mjukvaruföretaget Klimator mäter vägyttemperatur, lufttemperatur och luftfuktighet.

Peab ansluter sig till Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande

För att lösa samtidens och framtidens utmaningar kring byggsektorns klimatpåverkan krävs samverkan på bred front. Därför har Peab tillsammans med ett 30-tal andra företag i branschen anslutit sig till Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande.

Foto: Peter Steen

Fortsatt hög omsättning med stabilt resultat

– Peab redovisade fortsatt stigande omsättning efter årets första nio månader. Vi fortsätter att hantera kostnadsökningarna väl även om vi inte får täckning fullt ut. Orderingången var förhållandevis stabil men med en minskad andel bostäder, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab.

Foto: Markus Esselmark

Arbetsmiljö i fokus vid specialleveranser av gigantiska smörjgropar

En tidig höstmorgon kommer de inrullandes på arbetsplatsen - specialleveranserna av de upp till 32 meter långa och över 20 ton tunga smörjgroparna som blir navet i Volvo Truck Centers nya verkstadsanläggning i Göteborg.

Illustration: Liljewall arkitekter

Peab bygger ny förskola i Vårgårda

Snart sätter Peab spaden i marken för ännu en förskola enligt sitt förskolekoncept. Den här gången är det Vårgårda kommun som gett Peab uppdraget att bygga en ny förskola med plats för 144 barn.

Illustration: Emilie Bergman

Håll Nollans Säkerhetspush – tillsammans för tryggare byggen

Peab deltar på Håll Nollans Säkerhetspush den 20 september. Tillsammans krokar vi arm och uppmärksammar säkerheten i en manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri bransch.

Peab storsatsar på drift och underhåll – rekryterar ny chef

Peab Anläggning satsar stort på sin verksamhet inom drift och underhåll. Från och med 2023 samlas all Peabs kompetens och kunskap inom drift och underhåll i en och samma region. Samtidigt rekryteras en ny regionchef.

Specialmetoder krävs för Olskrokens brobyggen

Metoden för att bygga på- om och till sex järnvägsbroar på en begränsad yta är minst sagt speciell. - Vi måste bygga i etapper och flytta järnvägen medan vi bygger, säger Martin Laninge som är Peabs expert på anläggningsteknik.

Foto: Annika Persson

Peabs arbetsmiljövecka lyfter de psykiska aspekterna av hälsa och säkerhet

Idag startar Peabs arbetsmiljövecka som i år har extra stort fokus på belastning i både psykisk och fysisk form. Syftet är att stärka säkerhetskulturen genom att öka medvetenheten kring såväl de synliga som de mer osynliga belastningsbesvären bland koncernens 15 000 medarbetare

Första spadtaget för nytt badhus i Kalmar

I ett fantastiskt augustiväder genomfördes idag ett annorlunda första spadtag för det nya badhuset i Snurrom-området i Kalmar. I stället för den traditionella spaden i marken tömdes fyra hinkar fyllda med vatten och badleksaker i en större pool. Hinkarna representerade Peab, Kunskapsporten, Kalmar kommun och Region Kalmar. Satsningen på badhuset...

template
template
template

template

template

template

template