Nyhetsarkiv

Våra pressmeddelanden hittar du här.

Foto: Annika Persson

Kvinnliga Peabmedarbetare allt nöjdare på jobbet

Peabs mål är att vara branschens bästa arbetsplats. En färsk medarbetarundersökning visar nu att andelen kvinnliga Peabmedarbetare som trivs på jobbet fortsätter att öka.

Foto: Lena Evertsson

Sommarjobb på Peab Land – ett varierat uppdrag

Den internationella stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg är i full gång sedan 30 maj. På Peabs aktivitetsområde i Oceanhamnen möter vi nyfikna besökare, men också sommarjobbarna Ludvig och Malva som välkomnar och instruerar både barn och vuxna vid de olika aktiviteterna.

30 tonåringar tar sina första steg in i byggbranschen

Under två veckor i juni arbetar ungdomar i Göteborg, Malmö och Upplands Väsby med att bygga enklare odlingslådor och bänkar som sedan ställs ut i respektive stad. Sommarlovsprojektet kallas Peab Plantskola och sker på initiativ av Peab i samarbete med beställare runt om i landet.

Peab anställer samverkansansvarig

Från och med 1 september välkomnas Johan Andersson som partnering- och samverkansansvarig inom affärsområde Bygg på Peab. Partnering och samverkan är en strukturerad samarbetsform där byggherre, konsulter, entreprenörer och andra nyckelaktörer gemensamt bygger ett projekt. I Peab finns stor kunskap inom området och nu tas ett helhetsgrepp inom b...

Foto: Paul Björkman

Innovativa gröna fasader testas i HSB Living Lab

Greenworks och Peab undersöker, tillsammans med HSB Living Lab, innovativa lösningar för gröna fasader. I ett nytt forskningsprojekt testas en ny sorts fasadpanel som är färdigpreparerad med växtfröer för en enklare och mer kostnadseffektiv montering än traditionella växtprydda fasader.

Peab vill locka fler tjejer till byggbranschen genom Göteborgs studie- och yrkesvägledare

Kanske är ett sätt att visa studie- och yrkesvägledare vilka möjligheter branschen har att erbjuda! Den 9 juni stod Peab värd för Framtidsvalets seminarium i Göteborg.

Peab storsatsar på barn under H22

När den internationella stadsmässan H22 City Expo idag, den 30 maj, öppnar i Helsingborg har Peab lagt stort fokus på barnen. I Oceanhamnen lockar en lekfull trafikskola de yngsta att ta ett extra trafiksäkert körkort, och i Peab Lab kan man få lära sig allt om hållbart byggande.

Peab hjälper barn bli trafiksäkra på H22

Snart invigs den stora stadsmässan H22 i Helsingborg. Men redan nu har de minsta besökarna fått prova på och tycka till om trafikskolan i Oceanhamnen, allt i en realistisk miniatyrmiljö, som Peab tagit fram.

Framtidens lärmiljöer redo för eleverna i Göteborg

Glöstorpsskolan på Hisingen i Göteborg står klar efter två års byggnation och i augusti 2021 öppnades de moderna och ändamålsenliga lokalerna upp och eleverna välkomnades till nya trygga och kreativa lärmiljöer byggda av Peab.

Snickeriet i Varvsstaden räddas genom spektakulärt lyft

Just nu skapas en helt ny stadsdel i Malmö – Varvsstaden. Här ska 180.000 kvadratmeter industrimark omvandlas till en plats där människor lever, bor, umgås och arbetar.

template
template
template

template

template

template

template