Stabilt första halvår

Peabs halvårsrapport januari - juni 2022228 anledningar att jobba på Peab

Dykare, betongarbetare, platschef, chaufför eller laboratorietekniker är fem av många yrkesroller på Peab.
Låter det spännande? Läs mer om dessa och många fler.

Välkommen till bygg- och anläggningsbranschen!


Nyheter

Första spadtaget för nytt badhus i Kalmar

I ett fantastiskt augustiväder genomfördes idag ett annorlunda första spadtag för det nya badhuset i Snurrom-området i Kalmar. I stället för den traditionella spaden i marken tömdes fyra hinkar fyllda med vatten och badleksaker i en större pool. Hinkarna representerade Peab, Kunskapsporten, Kalmar kommun och Region Kalmar. Satsningen på badhuset...

”Jag vill vara en förebild – och inget stoppar mig!”

– Jag vill arbeta inom anläggning och skapa fungerande infrastruktur. Därför valde jag Peab för mitt sommarjobb, här finns bredden, säger Rahaf Alkurdi, KTH-student med fullt fokus på byggprojektledning. Med svåra upplevelser som flykting bakom sig är hon bestämd: – Jag ska vara en förebild för kvinnor med en bakgrund som liknar min egen. Vi kan...

”Kvinnor, våga testa att bli asfaltläggare!”

Ständigt olika arbetsplatser och ingen dag är den andra lik. Omväxlingen, lagandan och friheten i att få arbeta utomhus är det som gör att 26-åriga Satu Iivari trivs så bra på Peab Asfalt. Så gott som alla asfaltläggare är män och Satu Iivari önskar sig fler kvinnliga kollegor. Hennes uppmaning lyder: – Var inte rädd för att testa. Våga sök!


Aktuella projekt

Stridsbergsbron, Trollhättan

Stridsbergsbron kommer att sträcka sig över Göta Älv mellan området Hjulkvarnelund och den nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan. Bron kommer att bli cirka 254 meter lång med en öppningsbar del i form av en dubbelklaffbro.

Brf Tallgläntan i Västerås

Peab bygger 40 bostadsrättslägenheter fördelat på två huskroppar i ett redan uppvuxet och levande område i Västerås. Husen har en putsad fasad i varmrött och grått.


Innovativa ECO-produkter ger ett hållbart kunderbjudande

Vår familj av egenutvecklade ECO-produkter växer. Utvecklingen av ECO-produkter är ett av många initiativ för att minska vår klimatpåverkan och ett viktigt steg i omställningen mot en mer hållbar bransch.


Press och nyheter

Välkommen till pressrummet


Vill du jobba hos oss?

Vi söker dig som är engagerad och ansvarsfull, och som vill vara delaktig
i det spännande arbetet att bygga ett hållbart samhälle.

Finansiell information


Peabaktien

+4,15 SEK / 70,40 SEK

Mer information

Finansiell information

Nästa rapport publiceras fredagen den 28 oktober.