Fiberfakta

Kort fakta om den banbrytande fibertekniken.

Mer internet för pengarna

För fiber betalar du en mindre installationskostnad och får sedan en snabb och pålitlig uppkoppling till låg månadskostnad. Fiber är den enkla lösningen för många behov.

Idag lägger vi mycket pengar på olika abonnemang för bredband, TV och telefoni. Med fiber behövs bara en uppkoppling och ett abonnemang. Fiber innebär både lägre kostnader och högre kvalitet.

Du får ljusets hastighet

Fiberkablar tillverkas av glas vilket gör att information och data kan skickas med ljusets hastighet. Det låter otroligt snabbt. Det är otroligt snabbt.

En sak mindre att oroa sig för

Kopparledningarna som bland annat ADSL använder är väldigt känsliga och ett blixtnedslag kan innebära att både modem och dator slås ut. Med fiber slipper du den risken.

Glöm ADSL, 4G och 5G - det här fungerar

Elektriska signaler från mobiler och ADSL försvagas ju längre bort från anslutningspunkten datorn är. Med fiber har du snabb direktuppkoppling oavsett avstånd.

Aldrig mera uppdatera

Fiberkablar tillverkas av glas och är billiga att både producera och underhålla. Fibertekniken ersätter därför våra kopparledningar och är en bra framtidsinvestering.

Fiber höjer värdet på ditt hus

Husköpare efterfrågar idag olika slags kommunikationer och en snabb uppkoppling kan vara minst lika viktigt som avståndet till närmaste busshållplats. Fiber är i sammanhanget en liten investering som höjer värdet på din villa. Tänk själv, om två hus är identiska, men ett är fiberanslutet - vilket väljer du?