Tre projekt nominerade till Årets Bygge

Den 26 mars avgörs den prestigefyllda tävlingen på Cirkus i Stockholm och Peab har tre projekt som är nominerade. Bakom Årets Bygge står tidningen Byggindustrin och Business Arena. För att kvalificera till nominering ska projektet vara färdigställt under 2018 samt uppfylla vissa kriterier som exempelvis säkerhet, hållbarhet, budget och kvalitet.

Läs mer om våra nominerade projekt

Kiruna stadshus

LKAB:s fortsatta gruvdrift och tillväxt är beroende av att centrala delar av Kiruna undan för undan flyttas. Som ett led i flytten av Kiruna finansierar LKAB det nya stadshuset till Kiruna kommun.

Foto: Torbjörn Bergkvist

SCAs massafabrik i Östrand, Timrå

Utbyggnaden av Östrands massafabrik utanför Timrå är ett av Sveriges största industriprojekt genom tiderna. Totalt har SCA investerat 7,8 miljarder kronor i fabriken. Peab har haft ansvar för den delen av utbyggnaden som handlat om nybyggnation.

Närlunda Östra, Helsingborg

I miljonprogramsområdet Närlunda ligger fyra niovåningshus med totalt 264 lägenheter. Husen ägs av Helsingborgshem. Under tre års tid har Peab renoverat fastigheterna samtidigt som de flesta hyresgästerna har bott kvar i husen.

Dela det här på: