Nyfiken på framtiden?

Idag formar vi det samhälle vi och våra barn och barnbarn ska leva i om 20, 50 eller kanske 100 år. Därför måste vi som arbetar med samhällsbyggnad ställa oss frågan idag vilket samhälle vi vill ha i morgon. Genom att ta aktiv del i forskning och testa innovationer i verkligheten kan vi få lärdomar som hjälper oss att skapa goda livsmiljöer för framtiden.

Hållbara byggnadsmaterial, livscykelanalyser och en schysst arbetsmiljö för dem som bygger är självklarheter men det krävs mer för att skapa hållbara samhällen. Vi måste börja ställa oss nya frågor och utmana oss själva och andra för att hitta helt nya lösningar.

För att skapa de här goda livsmiljöerna krävs samarbeten och en vilja att ta del av innovationer.

− En balans mellan det trygga, säkra å ena sidan och innovation och kreativitet å den andra tror vi är vägen dit, säger Maria Hernroth som är hållbarhetschef på Peab.

Maria Hernroth

Hållbarhetschef (foto: Dan Coleman)

Relaterade artiklar

Ansvarsfullt företagande

− De affärer vi gör ska vara långsiktigt hållbara och skapa mervärde i samhället, förklarar Maria Hernroth, Peabs hållbarhetschef. Människa, miljö och affär måste balanseras för att forma ett hållbart erbjudande. Det är det vi menar med ansvarsfullt företagande.

Foto: Peter Steen

Bostadsområde med stark miljöprofil

På Aspöområdet i Skövde har vi tillsammans med Skövdebostäder utvecklat och producerat ett unikt ekologiskt mönstersamhälle i miniatyr. Vi har arbetat med hållbara material och metoder samt möjliggjort för hyresgästerna att göra miljömedvetna val.

Läs mer om hållbara initiativ inom Peabkoncernen här nedan

ECO-asfalt

Peab Asfalt satsar på tillverkning av asfalt som framställs av koldioxidneutralt biobränsle.

Recycling

Avfallshantering och återvinning I en bransch som står för 30 procent av landets totala engergiförbrukning behöver alla ta ansvar för att minska sin energiförbrukning

I Peab arbetar vi hållbart

Genom att vi arbetar hållbart, ansvarsfullt och långsiktigt kan också mervärden för våra intressenter skapas.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.