Peab i Vallastaden – Sveriges största bomässa

Peab hade en framträdande roll i Vallastaden 2017 – Sveriges största bo- och samhällsexpo. Linköpings kommun var värd för bomässan som ägde rum mellan den 2 och 24 september.

Under de tre intensiva veckor som utställningen pågick kom den nybyggda stadsdelen Vallastaden i Linköping att utgöra en arena för kreativa idéer, innovativa lösningar och konstruktiva diskussioner kring en av landets viktigaste utmaningar – bostadsfrågan.

Peab har byggt 136 lägenheter på området och har låtit åtta kreatörer specialdesigna visningslägenheter med teman utifrån olika livsstilar. Här finns till exempel naturinspirerad inredning, generationsboende i brasiliansk anda, hemmakontor samt handikappanpassad bostad med Feng Shui-inredning. Ett spännande inslag är den gemensamma vinterträdgården som är belägen högst uppe på Alp Lodge.

Engagemanget i Vallastaden är ett exempel på Peabs samhällsansvar – att skapa levande stadsmiljöer för människor med olika behov och förutsättningar. Därför finns här en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och ägarlägenheter. Det finns också allt från ettor till fyror. Här finns flexibilitet och något för alla livsstilar.

Den nya stadsdelen Vallastaden erbjuder både puls och atmosfär. Variation, kreativitet och social hållbarhet är ledord i utformningen av stadsdelen.

Foto: Peter Steen, Studio Toivo Steen

Peab ledande aktör i Vallastaden 2017

I Linköping pågick under hösten bo- och samhällsexpon Vallastaden 2017, ett unikt projekt med stor variation och nytänkande. Peab har haft en central roll i utvecklingen av Vallastaden. Peabs koncernchef Jesper Göransson besökte den nya stadsdelen.

Ett rum för mycket inspirerade till ”Hoffice”

"Här bor Selma, 28 år. Hon är arkeolog och driver en egen konsultfirma. När Selma hittade den här trean beslöt hon sig för att starta ett "hoffice". Ett av rummen hyr hon ut med plats för tre kontorsplatser. Hyresgästerna är andra enmansföretagare som vill ha en arbetsplats att gå till och kollegor att dricka kaffe med. Då alla sällan är på pla...

Simplicity för harmony – Lugn och trygghet med Feng Shui

"Här bor Lotta 23 år tillsammans med sina assistenter. Lotta är funktionsnedsatt, både psykiskt och fysiskt, och mår bäst när det är lugnt, skönt och harmoniskt. Därför har hennes hem inretts av en Feng Shui-konsult som skapat ett hem i balans med färger och möblering som låter sinnena vila. Hennes favoritstund är när hon får fotmassage av sin...

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.