Peab Life – ett nytt sätt att sponsra samhället

Bygg- och anläggningsföretaget Peab tar nu konceptet hållbar sponsring till en ny nivå. Genom satsningen Peab Life vidareutvecklar bolaget sin roll som nordisk samhällsbyggare. Ett konkret exempel är insatsen för Räddningsmissionen i Göteborg som hjälper människor i hemlöshet.

På frukostcaféet i centrala Göteborg bjuder Räddningsmissionen på en rejäl frukost och en stunds vila. Här finns även tillgång till dusch och ett förråd med rena kläder. Det slitna rummet har nu renoverats och förvandlats till ett mer modernt och mer praktiskt förvaringsutrymme med hjälp av gymnasieelever från Peabskolan.

– Resultatet är helt fantastiskt och nu ökar våra möjligheter att hjälpa utsatta människor, säger Joachim Lundell som är insamlingsansvarig på Räddningsmissionen. 

– Vårt sociala arbete kombinerat med Peabs kompetens och värdegrund är en perfekt matchning.

Joachim Lundell, insamlingsansvarig Räddningsmissionen

Målet med Peab Life är att vidareutveckla konceptet hållbar sponsring. Till exempel har damspelare från Peabs samarbetsklubb, regerande svenska mästarna Sävehof, ställt upp som volontärer och delat ut mat hos Räddningsmissionen. Det är ett upplägg som gynnar alla parter.

I konceptet Peab Life ingår även skolbesök tillsammans med klubbar som byggföretaget sponsrar. Syftet är att informera om olika yrken och ge elever ökad kunskap om arbetsmarknaden.

Räddningsmissionens Joachim Lundell är nöjd med samarbetet:

– Vårt sociala arbete kombinerat med Peabs kompetens och värdegrund är en perfekt matchning. Det betyder oerhört mycket att ett företag arbetar tillsammans med oss i sociala projekt.

Kontakt

Maria Hernroth

Hållbarhetschef, Peab

Telefon: 0733-37 38 55

Kerstin Danasten

Presschef, Peab

Telefon: 010-456 86 00

Peab Life

Peab har under många år haft ett stort sponsringsengagemang, ofta med lokal förankring.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.