Skolbesök tillsammans med Engelholms Volley och Rögle BK

I slutet på maj 2019 fick eleverna i årskurs 8 på Magnarps skola, Söndrebalgs skola i Hjärnarp och Kungsgårdsskolan i Ängelholm besök av Peab, Engelholms Volley och Rögle BK. Totalt samlades över 200 elever för inspirationsträffar tillsammans med representanter från Peab och föreningarna. Syftet med skolbesöken är ge eleverna inspiration och en ökad kunskap kring vilka möjligheter som finns inför kommande yrkesval.

Lotta Nilbecker, till vardags distriktsingenjör på Peab, var med på besöken och pratade bland annat om vikten av att ta lärdom av skolan och ta det vidare med sig ut i arbetslivet.

— Genom att vara här idag hoppas jag att vi kan få ungdomar att välja vår bransch. Inom Peab är vår värdegrund viktiga ledord, hur vi beter oss mot varandra på arbetsplatsen och våra kunder. Enkla saker att tänka kan vara till exempel att vara välkomnande, se möjligheter och komma i tid. Det handlar om att lägga en bra grund för sig själv och skaffa möjligheterna att bli vad man vill, säger Lotta.

Engelholms Volley tränaren Patrick Aparicio förklarade för eleverna att oavsett om det är inom idrotten, i skolan eller i arbetslivet är lagkänslan viktig. Att skapa något tillsammans med andra och kämpa, det kommer alltid motgångar.

Från Rögle BK var bland annat backen Daniel Bertov på plats.

— Det är väldigt roligt och intressant att få vara med Peab, genom Peab Life, ute hos eleverna på dessa skolbesök. Jag vill inspirera eleverna till att satsa på skolan, det är vad man gör idag som lägger grunden för framtiden. Det var inte självklart för mig att jag skulle bli hockeyproffs och jag tror det är viktigt att tänka brett, vägen är inte alltid spikrak. Det är inte viktigast att ha bäst betyg men att gå klart skolan och skapa bra förutsättningar för sig själv för framtiden, säger han.

Amelie Sanner, Syo-konsulent Kungsgårdsskolan i Ängelholm berättar att besöken var väldigt uppskattade hos eleverna.

— Det är alltid roligt när företag och föreningar kommer på besök. Eleverna gillade filmen om Peab 60 år och att få lyssna till både Engelholms Volley och Rögle. Det ger eleverna en bredd då så många håller på med olika idrotter, säger Amelie.

Kontakt

Rickard Klanglund

Projektledare

Telefon: 0733-37 11 05

Kerstin Danasten

Presschef, Peab

Telefon: 010-456 86 00

Peab Life

Peab har under många år haft ett stort sponsringsengagemang, ofta med lokal förankring.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.