Byggbranschen behöver fler kvinnor

Vad är det som lockar med byggbranschen? Och hur får vi fler kvinnor att upptäcka vilken spännande bransch det är? Layal Abou Absi, arbetsledare i Peab, berättar om vad som väckte hennes intresse.

Hallå där...

Maria Hernroth, chef kompetensförsörjning i Peab

Hur ser Peab på sin roll i branschen när man pratar om jämställdhet? - För oss som samhällsbyggare är jämställdhet en självklarhet, och vi har ett gemensamt ansvar i byggbranschen att vända...forts.

Maria Ohlsén, biträdande arbetschef

Hur ser du på hur branschen hanterar jämställdhetsfrågorna? - Jag tycker det är intressant att följa frågor som varför och hur man ska öka antalet kvinnor i byggbranschen, hur mål formuleras...forts.

Hur lockar vi fler kvinnor till branschen?

Vi behöver slå hål på bilden av att det råder ett hårt och tufft arbetsklimat i branschen. Istället behöver vi visa att det är en stimulerande och varierande arbetsmiljö som erbjuder stor personlig utveckling. Annika Strömdahl, arbetsledare
Väck intresse tidigt, på högstadiet, i skolan. Geoteknik kan locka. Det är ingen skillnad om man är kille eller tjej, alla kan bli lika intresserade. Tommy Skovshoved, grundläggningsarbetare

 

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.