Peab vill locka fler tjejer till byggbranschen genom Göteborgs studie- och yrkesvägledare

Hur kan vi locka fler tjejer till byggbranschen? Kanske är ett sätt att visa studie- och yrkesvägledare vilka möjligheter branschen har att erbjuda! Idag stod Peab värd för Framtidsvalets seminarium i Göteborg där Peab tillsammans med Peabskolan, fick berätta för Västra Götalands studie- och yrkesvägledare hur det är att jobba i bygg- och anläggningsbranschen.

På seminariet deltog även representanter från Volvo Cars, Försvarsmakten, Svenska kyrkan och HSB som informerade om sina respektive organisationer och möjligheter.

– Samverkan mellan skola och näringsliv är viktigt för att vi ska kunna tillgodose det framtida kompetensbehovet i regionen. Det är sjunkande siffror generellt inom byggrelaterade utbildningar och andelen tjejer är otroligt få. Därför vill vi nu visa studie- och yrkesvägledare att det här är en bransch för alla, säger Olof Wedel, projektledare på Peab.

Nora Åsberg som går sista året på Peabskolan är tillsammans med Fredrik Öfverberg med på Peabs seminariet tillsammans med representanter från regionledning, HR och Peab Life.

Samverkan mellan skola och näringsliv är viktigt för att vi ska kunna
tillgodose det framtida kompetensbehovet i regionen.

Olof Wedel, projektledare Peab

– Jag tar studenten från Peabskolan i Göteborg imorgon (fredag 9 juni) och börjar jobba som asfaltsläggare på Peab direkt på måndag. Det känns roligt att få komma och träffa SYVare i Göteborg för att visa upp bygg- och anläggningsbranschen, säger Nora.

I Peabs strategiska mål att vara ledande inom samhällsansvar kan vi som partner till Framtidsvalet nå ut till studie- och yrkesvägledare samt skolledare i Sverige för att höja kunskapsnivån om anställningsbehoven och vilka roller byggbranschen har att erbjuda.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Olof Wedel

Projektledare, Peab

Telefon: 0725-33 62 76

Elinor Jacobsson

Kommunikatör, Peab

Telefon: 0725-33 33 81

Dela det här på: