Första gjutningen för det nya badhuset i Kristianstad

Idag gjordes den första gjutningen för det nya badhuset på Näsby intill Krinova Science Park i Kristianstad. Samtidigt avslöjades att namnet på det nya badhuset blir Kristianstads badrike.

Inför ett 50-tal personer gick Pierre Månsson, kommunalråd Kristianstad, tillsammans med barn från Simförskolan Sally, ned i byggropen och drog i spaken för gjutningen av byggnadens grund.

– Kristianstads badrike är en viktig investering för oss och vi har positiva erfarenheter av att samarbeta med entreprenören Peab. Vi ser fram emot att realisera det här projektet tillsammans, säger Pierre Månsson.

Kristianstads nya badhus ska bli 14 145 kvm stort och vara klart sommaren 2022. Badhuset kommer att bli en hälsosam mötesplats för människor i alla åldrar. Det planeras för bassänger för plask och lek, men också för träning, undervisning och rehabilitering. En relaxavdelning med takterass och flera spännande bastubad finns också med i planerna.

– Att bygga badhus är ett samhällsbygge och något som följs och uppmärksammas av många kommuninvånare. Det är helt i linje med Peabs ambitioner som nordens samhällsbyggare. I Peab arbetar vi lokalt och badhuset förstärker Peabs lokala förankring i nordöstra Skåne, säger Bratislav Marjanovic, regionchef för Peab.

För ytterligare information, kontakta:

Kerstin Danasten

Presschef, Peab

Telefon: 010-456 86 00

Dela det här på: