Första spadtaget för nytt badhus i Kalmar

I ett fantastiskt augustiväder genomfördes idag ett annorlunda första spadtag för det nya badhuset i Snurrom-området i Kalmar. I stället för den traditionella spaden i marken tömdes fyra hinkar fyllda med vatten och badleksaker i en större pool. Hinkarna representerade Peab, Kunskapsporten, Kalmar kommun och Region Kalmar. Satsningen på badhuset är en viktig del i utvecklingen av Kalmar – både för Kalmarborna och för turister som besöker staden.

Peabs Affärsområdeschef Stefan Danielsson, Kunskapsportens VD Joakim Ollén, kommunstyrelsen i Kalmars ordförande Johan Persson och regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län Angelica Katsanidou prickade alla poolen med sina hinkar. Denna symboliska handling signalerade startskottet av byggnationen och för det som ska komma att bli kommunens nya badhus.

- Det känns riktigt bra och roligt att vi ska komma i gång med bygget av det nya badhuset nu. Vi avslutade nyss det fantastiska projektet Nya Psykiatrin här i Kalmar och det känns tryggt att det är samma kompetenta medarbetare på Peab som kommer att bygga det här projektet, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Peab.

Företaget Kunskapsporten har utsetts av Kalmar kommun att förvalta fastigheten.

- Det är underbart att få sätta i gång nu. Jag har aldrig, vad jag minns, varit med om ett projekt som har rullat så bra från det att vi började titta på det här till att vi faktiskt nu står här vid första spadtaget. Säger Joakim Ollén, VD Kunskapsporten.

Den 15.000 kvadratmeter stora anläggningen, som fördelas på fem huskroppar, kommer att rymma en 50-metersbassäng, 2 mindre bassänger, rehabbassäng, familje-/äventyrsbad, restaurang och spa med hamam. Materialen ska vara enkla och robusta för att skapa en byggnad med lång livslängd. Anläggningen ska stå klar för det första doppet sommaren 2025.

En välkommen uppgradering

Den gamla simhallen i Kalmar är byggd 1970 och är i omfattande behov av renoveringar. En ny bad- och friskvårdsanläggning ska skapa förutsättningar som motsvarar framtida behov utifrån simundervisning, föreningsverksamhet, motion och friskvård.

Mer information

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Wilund

PR-chef, Peab

Telefon: 0104-56 86 00

Stefan Danielsson

Affärsområdeschef, Peab

Telefon: 0725-33 42 36

Dela det här på: