Första spadtaget för Peabs kontor i Helsingborg

Den 15 januari sätts spaden i marken för Peabs nya kontor i Helsingborg. Vid spadtaget medverkar Peabs koncernchef och VD Jesper Göransson samt kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson och stadsbyggnadsnämndens ordförande Christian Orsing.

Det nya kontorshuset ”Jupiter” kommer att uppföras vid Helsingborgs norra infart, på en tomt intill Zoégas och Lakritsfabriken. Hela huset omfattar 2 640 kvadratmeter och beräknas stå klart under andra kvartalet 2021. Huset är ritat av JKab Arkitekter.

I maj 2021 kommer Peab att flytta in i sitt nya kontor på tre av husets fyra våningar. På den fjärde våningen ges andra bolag möjlighet att hyra kontorslokaler.

Det kommunikativa läget, precis vid Helsingborgs norra infart är också en
bidragande orsak till att detta är en bra plats för kontorsverksamhet.

Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling 

─ Det finns flera intressenter till det sista våningsplanet. Det man som hyresgäst fastnar för är husets flexibilitet och möjlighet att planera kontoret som man vill ha det. Det kommunikativa läget, precis vid Helsingborgs norra infart är också en bidragande orsak till att detta är en bra plats för kontorsverksamhet, menar Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling. 

Projektet utvecklas av Peabs avdelning för kommersiell fastighetsutveckling och har dessutom Peab som den stora hyresgästen i projektet.

─ Under en tid har vi sett behov av mer ändamålsenliga lokaler för att kunna anpassa Peabs verksamhet till ett mer modernt arbetssätt och samtidigt kunna erbjuda bra kontorslokaler för att kunna attrahera och behålla medarbetare. Även ett behov av effektivare samlokalisering mellan Peabs olika verksamheter säkerställs genom flytten till det nya kontoret, säger Bratislav Marjanovic, regionchef Peab Bygg.

Jupiter – kontorshus på kommunikativt läge

Just nu finns en lokal på 330 kvadratmeter ledig. Kvadratmeter som du kan planera precis som du vill. Tillsammans anpassar vi planlösningen så att den passar dig och din verksamhet.

Kontaktperson

Christian Dahlman

Regionchef Peab Fastighetsutveckling

Telefon: 0727-42 67 02

Dela det här på: