Från projektinköpare till sjuksköterska

När Coronaviruset började sprida sig över landet kände Arja Johansson, till vardags projektinköpare på Peab i Skövde, att hon ville bidra. Arja är utbildad sjuksköterska, men omskolade sig för snart 20 år sedan till inköpare. För ungefär en vecka sedan gick hennes förra arbetsgivare, Kärnsjukhuset i Skövde, ut med ett meddelande på Facebook där utbildad sjukvårdspersonal kunde göra en intresseanmälan för att komma in och stötta i vården.

– Jag kände direkt att det var en självklarhet att bidra med det jag kan. Jag ställde frågan om tjänstledighet till min chef på Peab. Efter ett par dagar hade jag fått godkänt på min ansökan och i måndags började jag arbeta på sjukhuset, berättar Arja.

Arja är tjänstledig från sin roll som projektinköpare i tre månader och arbetar på karantänavdelningen på Kärnsjukhuset. Under tjänstledigheten ersätter Peab löneskillnaden.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i vården. Jag arbetar på karantänavdelningen där vi tar emot personer med misstänkt smitta av Covid-19. De första dagarna går jag bredvid ordinarie personal för att verkligen komma tillbaks i rutinerna.

På frågan om Arja är orolig för att själv bli smittad svarar hon:

– Inte alls faktiskt. Jag upplever att sjukhuset har väldigt bra rutiner. Vi får bra information om klädsel och skyddsutrustning och kontinuerliga uppdateringar om hur vi ska agera. Sjukhuset är väldigt måna om att vi ska arbeta bra och säkert.

För ytterligare information, kontakta:

Maria Wilund

PR-chef, Peab

Telefon: 010-456 86 00

Dela det här på: