Guld till Peabs ledarskapsutveckling

Peab har tilldelats utmärkelsen Gold excellence i kategorin ledarskapsutveckling för företagets program Leda i Peab. ”Vi visste att vi har en riktigt bra ledarutveckling och nu fick vi det internationellt bekräftat”, säger Anders Berge.

Det är den välrenommerade organisationen Brandon Hall Group som i sin årliga pristävling ”Human Capital Management Excellence Awards” tilldelat Peab och samarbetspartnern Mindset utmärkelsen Gold excellence.

Peab har tillsammans med Mindset under flera år skapat och drivit skräddarsydda ledarutvecklingsprogram för fyra chefsnivåer (Leda i Peab 1-4) med goda resultat. Och nu har även insatsen belönats internationellt.

Anders Kurtz är ansvarig för Peabs ledarutveckling: - Det är väldigt roligt att vi får det här erkännandet. Våra utvärderingar visar att 85% av deltagarna i programmen har gjort konkreta beteendeförändringar i sitt dagliga ledarskap, vilket i sin tur påverkar affären positivt.

- Vi visste att vi tillsammans med Mindset har en riktigt bra ledarutveckling. Nu när vi har fått det internationellt bekräftat så kan alla våra ca 2000 deltagare genom åren sträcka på ryggen lite extra. Vi vet att vi gör bra grejer på Peab och nu fick vi det kvalitetssäkrat i tuff konkurrens, säger Anders Berge som är chef för HR i Peab.

Det här är första gången som Peab deltar. Vårt bidrag utvärderades av en panel bestående av ledare på Brandon Hall och senioranalytiker samt oberoende branschexperter. Utmärkelsen baseras på ett antal kriterier, så som behovsanpassning, programdesign, funktionalitet, innovation samt övergripande mätbara fördelar.

Brandon Hall HCM Excellence Award är ett prestigefyllt pris inom kompetensutveckling där  konkurrensen är hård med ansökningar från kända företag över hela världen. Mindsets VD Johan Hedin: - Att vinna Guld för ledarutveckling tillsammans med Peab är en stor ära för oss.

Anders Berge

HR

Anders Kurtz

Ansvarig för Peabs ledarutveckling

Dela det här på: