Här kommer barnen att ta körkort i hållbarhet

H22 City Expo är en internationell stadsmässa i Helsingborg som går av stapeln nästa år. Peab är partner till H22 och deltar med bland annat en barntrafikskola.

Hållbarhet är en självklar del i Peabs samhällsbyggande. Men vad innebär hållbarhet? Det förklarar vi genom en trafikskola för barn och unga. Här får barnen – och deras föräldrar – på ett lekfullt sätt kunskap om både miljöfrågor och trafiksäkerhet.

Peab bidrar under H22 City Expo med kunskap om miljö, trafiksäkerhet, byggande och stadsutveckling. I Oceanhamnen kommer vi att bygga en barntrafikskola, där barn och unga kommer att trampa runt i ett landskap med olika pedagogiska aktiviteter. Vi kommer att förklara bland annat vikten av att trafikanter och byggnadsarbetare tillsammans skapar säkra förhållanden när det byggs längs vägarna. Den lekfulla miljön kommer samtidigt ge barn och föräldrar en bra grund för fortsatta samtal om hur man gör bra val för framtiden. Det går även att ladda ned en app med information kopplat till barntrafikskolan.

Mer är på gång, men inte helt klart, så håll utkik.

Planera redan nu in ett besök på H22 City Expo, datum 30 maj – 3 juli.

Mer om H22 City Expo

Läs mer om stadsmässan i Helsingborg på www.h22cityexpo.se.

Dela det här på: