Invigning av Triumf Glass nya utbyggnad

Den 17 juni klipptes bandet och den nya utbyggnationen av glassfabriken i Sävedalen öppnades upp. Med sina tre våningar på ca 1 200 kvadratmeter innefattande kontor, fabrik och lager kan verksamheten fortsätta växa i flera generationer.

Under våren 2020 satte Peab spaden i marken för den nya utbyggnaden och nu är fabriken i rörelse och producerar glass i stora lass. Den numera totala ytan på cirka 3000 kvadratmeter ökar kapaciteteten i produktionen och effektiviserar fabriken på ett mer hållbart sätt. Utbyggnaden bidrar till att svinnet minskar och att energianvändningen effektiviseras. I samband med projektet installerades även 420 solcellsplattor för en långsiktig och hållbar utveckling.

–- Vi är väldigt glada över att fått förtroendet att bygga ut fabriken. Precis som Triumf Glass sätter vi stort fokus på hållbarhetsfrågorna och arbetar aktivt med att följa upp miljöarbetet i våra projekt. Det är värdefullt för oss att arbeta tillsammans med kunder som prioriterar samma saker. Sedan är det såklart ett stort plus att Triumf Glass gör så god glass! säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

De senaste 60 åren har glassfabriken funnits i Sävedalen där de idag drivs av tredje generationen Müntzing. Årligen tillverkas 17,5 miljoner liter glass, se bilder från en rundtur i de nya lokalerna för glassproduktionen och invigningen nedan.

Dela det här på: