Peab bygger Brf Trädgårdsbadet i Skövde

Peab har fått uppdraget att bygga 36 bostadsrätter i expansiva stadsdelen Trädgårdsstaden i Skövde. Projektet kännetecknas av högt hållbarhetsfokus och trivsamma utemiljöer som bjuder in till umgänge.

De senaste 10 åren har en ny stadsdel växt fram i Skövde, Trädgårdsstaden. Stadsdelen ligger cirka tre kilometer från stadskärnan med närhet till både bekvämligheter och friluftsliv. Peab har nu fått i uppdrag att bygga 36 nya bostadsrätter fördelade på nio huskroppar samt tillhörande komplementbyggnader. Bostäderna är uppdelade mellan två-, tre- eller fyra rum och kök. I det nya kvarteret anläggs en härlig gård med gemensam pool, lekplats och parkeringsytor. Beställare för projektet är Badhustorget Privatbostäder AB.

Projektet ligger helt i linje med vår strategi om att bygga hållbara bostäder med låg energianvändning.

Robert Malmgren, arbetschef Peab

Peab i Skövde har stor erfarenhet av att utveckla och bygga nya bostadshus med högt fokus på miljö- och hållbarhetsfrågorna.

- Vi är stolta över att bidra till utvecklingen i Skövde. Projektet ligger helt i linje med vår strategi om att bygga hållbara bostäder med låg energianvändning. Vi ser fram emot samarbetet med Badhustorgets Privatbostäder som arbetar enligt samma strategi som oss, säger Peabs arbetschef Robert Malmgren.

Projektet planeras med hänsyn till hållbara val och prioriteringar, bland annat energieffektiva vitvaror, uppvärmning med fjärrvärme, ventilationssystem med värmeåtervinning samt möjlighet för köparna att göra gröna inredningsval.

- De val vi gjort, är utifrån att skapa hållbara livsmiljöer för människor, vi bygger de hem och den värld vi själva vill leva i, säger Christina Carlsson, Vice VD och Affärsutvecklare på Privatbostäder.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i omgående och beräknad inflyttning till årsskiftet 2021/2022.

För ytterligare information, kontakta:

Maria Abbestam

Kommunikatör, Peab

Telefon: 0725-33 42 70

Dela det här på: