Peab bygger hyresrätter i helt nytt bostadsområde utanför Halmstad

Peab ska bygga 70 nya hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Ranagård strax utanför Halmstad. Beställare är HFAB och projektet kommer, precis som hela den nya stadsdelen, att hålla en hög hållbarhetsprofil.

Strax utanför Halmstad, nära Tylösand, växer det nya bostadsområdet Ranagård fram. Här planeras för bostäder, äldreboende, förskolor och skola. Peab har nu fått i uppdrag av det kommunala fastighetsbolaget HFAB att bygga 70 hyresrätter fördelat på 58 bostäder i tre flerbostadshus samt 12 radhus. Projektet kommer att hålla en hög hållbarhetsprofil med fokus på energiförbrukning och minimering av klimatpåverkan.

HFAB:s hållbarhetsambitioner för projektet ligger helt i linje med vårt
miljöarbete och organisationen står väl rustad att genomföra projektet.

Stellan Haraldsson, regionchef Peab

De senaste åren har vi byggt mycket bostäder i Halmstad och det känns väldigt roligt att få ta oss an ytterligare ett projekt tillsammans med HFAB. HFAB:s hållbarhetsambitioner för projektet ligger helt i linje med vårt miljöarbete och organisationen står väl rustad att genomföra projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef Peab.

Peab är en av Sveriges största bostadsbyggare men arbetar lokalt för att ta till vara lokala resurser och kompetenser. I Halmstad finnsen stor organisation där både tjänstemän och hantverkare är vana att arbeta med bostadsproduktion.

– Vår ambition är att Ranagård blir ett bostadsområde för livets många skeden och med hållbar livsstil i fokus. Vi ser framemot att tillsammans med totalentreprenören Peab göra ritningarna till verklighet och skapa hem för fler invånare i Halmstad, säger HFAB:s projektledare Sandra Lindén.

Preliminär inflyttning är beräknad till februari 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stellan Haraldsson

Regionchef Peab

Telefon: 0733-37 35 29

Kerstin Danasten

Presschef, Peab

Telefon: 010-456 86 00

Dela det här på: