Peab Projektutveckling får ny nordisk hållbarhetschef

Peabs afförsområde Projektutveckling har inrättat en ny tjänst, nordisk hållbarhetschef, och till den rekryterat Maria Karlsson, som senast kommer från Cramo där hon haft en liknande tjänst. Rekryteringen görs då hållbarhetsfrågorna ska bli en tydligare del av affären de kommande åren.

Hållbarhetsfrågorna är en affärskritisk verksamhet i Peab. Bolagets förändring från ett i huvudsak svenskt bolag med verksamhet i norden till ett nordiskt bolag med bas i Sverige ställer nya krav på hur Peab Projektutveckling ska arbeta med hållbarhetsfrågorna de kommande åren.

– Vi behöver jobba mer fokuserat med hållbarhetsfrågorna och få ett mer övergripande nordiskt koncept på plats nu när vi har gått från att vara ett i huvudsak svenskt bolag till att bli ett nordiskt bolag med bas i Sverige. Vi ska inte bara se till att fortsätta hålla jämna steg med våra konkurrenter, vi ska säkerställa att hållbarhetsfrågorna blir en tydligare del av affären under de kommande åren, säger Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Vi behöver jobba mer fokuserat med hållbarhetsfrågorna och få ett mer
övergripande nordiskt koncept på plats nu när vi har gått från att vara ett i
huvudsak svenskt bolag till att bli ett nordiskt bolag med bas i Sverige.

Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling

Maria Karlsson kommer senast från en tjänst på Cramo där hon varit ansvarig för företagets hållbarhetsfrågor. Hon har arbetat inom fältet i snart tio år och framförallt fokuserat på att skapa goda affärsmöjligheter genom ett strategiskt hållbarhetsarbete.

– Det ska bli intressant att få bygga vidare på det fina arbete som är gjort. Jag ser att jag har möjlighet att bidra med mina erfarenheter från tidigare uppdrag, samtidigt som jag får möjlighet att bredda mig i mina kunskaper inom en väldigt spännande och intressant bransch där det händer väldigt mycket inom hållbarhetsområdet, säger Maria Karlsson, ny nordisk hållbarhetschef Peab Projektutveckling.

Maria Karlsson har tillträtt tjänsten och är verksam på deltid fram till mars månad för att sedan gå upp i heltid. 

Kontakt

Daniel Ferreira

Press- och kommunikationsansvarig, Projektutveckling Peab

Telefon: 0725-33 50 86

Dela det här på: