Peab Projektutveckling i Syd stärker positionen inom segmentet hyresrätter och samhällsfastigheter

Peab Projektutveckling är en stark aktör inom kommersiell fastighetsutveckling och bostadsutveckling i södra Sverige. Nu inrättar Peab en ny tjänst med ansvar för hyresrätter och samhällsfastigheter i regionen. Ny ansvarig chef för verksamheten blir Karin Ljung som senast kommer från Serneke och en roll som affärsutvecklingschef i region Syd.

– Vi kommer med rekryteringen flytta fram våra positioner inom segmenten hyresrätter och samhällsfastigheter. Det innebär att vi förtydligar vår position som en komplett fastighetsutvecklare. Den breda affären vi erbjuder gör att vi kommer närmre samhällets alla delar, vilket stärker vår roll som lokal samhällsbyggare ytterligare. Rekryteringen av Karin Ljung ligger helt rätt i tiden. Med hennes erfarenhet och kompetens kan vi driva ännu fler projekt inom segmenten hyresrätter och samhällsfastigheter, säger Christian Dahlman, affärsenhetschef Peab Projektutveckling Syd.

Karin Ljung ska ansvara för hyresrätter och samhällsfastigheter i Syd. Uppdraget kommer primärt att kretsa kring att hitta, förvärva, utveckla, hyra ut och sälja projekt inom affärsområdet. Karin har en lång erfarenhet från fastighetsmarknaden där hon under många år arbetat med värderingar, transaktioner och analyser. Hon kommer senast från Serneke där hon haft rollen som affärsutvecklingschef.

– Vi lever i en väldigt expansiv region där det finns ett stort behov av hyresrätter och samhällsfastigheter. Det ska bli väldigt spännande att utveckla den här delen av Peabs affär där jag tror att mina tidigare erfarenheter från fastighetsmarknaden, blir en stor tillgång när vi nu vill flytta fram positionen inom hyresrätter och samhällsfastigheter. Jag ser fram emot att bli en del av Peab och få jobba med att utveckla regionen och skapa förutsättningar för människor att leva, bo och verka i våra städer och stadsdelar, säger Karin Ljung.

Karin Ljung tillträdde sin tjänst 15:e april. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christian Dahlman

Affärsenhetschef, Peab Projektutveckling

Telefon: 0727-42 67 02

Elin Fasth

Kommunikationsansvarig, Peab Fastighetsutveckling

Telefon: 0725-33 54 81

Dela det här på: