Foto: Henric Norell

Peab satsar på ungdomsbasket och blir stolt huvudpartner i Malbas Academy

Peab ökar sitt fokus på mindre och lokala föreningar som gör konkret samhällsnytta för barn och ungdomar. Som ett led i det arbetet väljer Peab nu att satsa på ungdomsbasketen i Malmö genom att med start i januari 2022, gå in som huvudpartner i Malbas Academy.

Peab har under många år haft ett stort sponsringsengagemang, ofta med lokal förankring, med fokus på att insatserna ska göra samhällsnytta och att stötta ungdomar, innovation och mångfald.

– Med sponsringsinsatsen i Malbas Academy ökar vi inriktningen mot samhällsnytta, allt i enlighet med Peabs kärnvärden och hållbarhetsmål. Vi är stolta att stötta en verksamhet som ger Malmös alla ungdomar möjligheten att utveckla sina förmågor, berättar Christian Dahlman, affärsenhetschef Peab Projektutveckling Syd.

Malbas bildades 1975 och är idag Malmös största basketklubb och riktar sig till barn och ungdomar i hela Malmö.

Vi är stolta att stötta en verksamhet som ger Malmös
alla ungdomar möjligheten att utveckla sina förmågor.

Christian Dahlman, affärsenhetschef Peab Projektutveckling Syd

– Vi är väldigt glada och stolta över att Peab går in som huvudpartner till Malbas Academy som är en viktig hörnsten i vår verksamhet. Vi delar värderingar och syn på ungdomars rätt att må bra och utvecklas. Hos oss ger vi alla chansen och högre upp i åldrarna ger vi barnen möjlighet att utbilda sig till ungdomsledare, domare och funktionärer och engagera sig i föreningen på olika sätt. Det vi gör handlar om mer än bara basket, säger Katarina Olsson i Malbas.

Allt Peab sponsrar ska ha en tydlig koppling till ungas fritid, ungas utbildning, innovation och ungt entreprenörskap och morgondagens mångfaldssamhälle. Genom engagemang likt det i Malbas Academy öppnas dörren för social hållbarhet. Peab kommer framöver att arbeta tydligare med liknande sponsring även i samband med projekt på andra orter utanför Malmö.

– Sponsring behöver inte vara knutet till de stora elitlagen och klubbarna, vi väljer samarbeten som ligger oss varmt om hjärtat och är väldigt stolta och glada att bidra bredare och göra skillnad för ungdomar och samhälle, avslutar Christian Dahlman.

Kontakt

Christian Dahlman

Affärsenhetschef, Peab Projektutveckling

Telefon: 0727-42 67 02

Elin Fasth

Kommunikationsansvarig, Peab Fastighetsutveckling

Telefon: 0725-33 54 81

Dela det här på: