Sommarjobb på Peab Land – ett varierat uppdrag

Den internationella stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg är i full gång sedan 30 maj. På Peabs aktivitetsområde i Oceanhamnen möter vi nyfikna besökare, men också sommarjobbarna Ludvig och Malva som välkomnar och instruerar både barn och vuxna vid de olika aktiviteterna.

Peabs område på stadsmässan H22 City Expo kallas ”Peab Land” har sedan invigningen blivit ett populärt besöksmål. Den lekfulla trafikskolan är ett uppskattat inslag hos mässans yngsta gäster, utegymmet erbjuder varierad träning oavsett ålder och nivå och snickarskolan lockar fram kreativiteten hos både barnen och deras föräldrar. Vid varje aktivitet möter vi även engagerade sommarjobbare som ser till att besökarna får med sig nyttig kunskap och en bra upplevelse.

– Vi försöker få barnen att köra säkert på banan, förstå trafikvägmärken och samtidigt ha kul, berättar Ludvig, 24 år, som är stationerad vid barntrafikskolan.

Men sommarjobbarna roterar mellan uppgifterna och har god insyn i de olika delar av Peab som integreras i aktiviteterna.

– Det känns mer varierande och alla här har bred kunskap om varje område, berättar Ludvig.

– Jag tycker sommarjobbarna verkligen sköter det jättebra, instämmer Peter Wingren, projektchef på Peab Bostad.

Sommarjobbarna är nämligen väl förberedda och har genomgått en introduktion, både på plats och via video, där de fått lära känna Peab som bolag och vad syftet med utställningen på H22 är. 

– Jag tycker om Peabs anda och kände att jag gärna sommarjobbar här, berättar Malva.

Ludvig och Malva lyfter också att förutom att jobbet är lärorikt och utvecklande så är det samtidigt väldigt kul.

– Man ser föräldrarna bli stolta och barnen bli glada. Det är det som är det bästa med det jobbet, att man verkligen får se glädjen hos barnen och föräldrarna, berättar Ludvig.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Maria Wilund

PR-chef

Dela det här på: