Ylva Johansson nyfiken besökare på Peabskolan

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Göteborgs kommunstyrelseordförande Ann-Sofie Hermansson besökte i slutet av förra veckan Peabskolan i Göteborg.

Under besöket delade medarbetare och elever på Peabskolan med sig av hur skolan bland annat arbetar med mångfald, språkintroduktion, tjejer i byggbranschen och hur man lyckas med att få så många elever att gå ut med godkända betyg.

Biträdande rektor Elisabeth Haugseth förklarade framgången med sättet att arbeta ämnesintegrerat, hur alla delar vävdes ihop till en begriplig och motiverande helhet. Det gällde såväl teoretiska ämnen som praktiska och värdegrundsprojekt som Utöya, där Peabskolans elever byggt upp allt igen. En annan mycket viktig ingrediens i framgången var den personliga relationen med alla elever.

Amadou Sanneh och Vali Sohrabi, tidigare elever på Peabskolan som nu båda arbetar inom Anläggning i Göteborg, bekräftar det Elisabeth beskriver.

Amadou talade bland annat om värdet av att varva studier med praktik och Vali berättade om hur mycket kontakten med hans handledare betytt under studietiden.

Dela det här på: