Ny grundskola i Barkarbystaden, Ålstaskolan

Den nya för- och grundskolan i Barkarbystaden, nordväst om Stockholm, kommer att ge plats åt 240 förskolebarn och 350 elever från årskurs ett till sjätte klass.

Utöver klassrum kommer det att byggas skolkök med matsal, slöjd-, musik- och bildsalar, bibliotek, idrottshall samt administrativa  och tekniska utrymmen. Vid framtida behov kommer det finnas möjlighet att bygga om förskoleplatserna till skolplatser.

 – Vi är stolta över att få vara med och bygga en ny grundskola i Barkarbystaden. Peab är det byggbolag som bygger flest skolor i landet, vilket innebär att vi har bred kompetens och erfarenhet inom området. Att få vara med och skapa en skola som ska hålla i många generationer framöver är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Miljön i fokus

Under byggnationen är det stort fokus på miljön och projektet kommer att utformas till certifiering Miljöbyggnad, lägst Silver. Det innebär att byggbolaget och fastighetsägaren är engagerade i miljöfrågor och tänker på dem som ska vistas i byggnaden. Här krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav, bland annat är det höga krav gällande ljudmiljö och ventilation.

–  Jag är glad att vi nu tillsammans med Peab kan börja bygga Ålstaskolan. Vi bygger för att skapa bra lärandemiljöer för alla barn och Ålstaskolan är viktig för Barkarbystadens utveckling. Jag vill hälsa Peab varmt välkommen till Barkarbystaden, säger Toni Chmielewski, projektchef för stadsutvecklingsprojektet i Barkarby.

Fakta

Uppdrag
Ny för- och grundskola

Kund
Järfälla kommun

Byggtid
2020-2023

Entreprenadform
Totalentreprenad

Miljömärkning
Miljöbyggnad, lägst Silver

Kontakt

Daniel Ljubinovic

Arbetschef, Peab

Telefon: 0725-33 31 04

Dela det här på: