Bostadsrätter på Gärdet, Stockholm

Projektet Ordonnansen V omfattar nyproduktion av 120 lägenheter uppdelat på två byggnader; ett gathus mot Värtavägen på tolv våningar och ett gårdshus mot Furusundsgatan på fem våningar räknat från markplan.

I projektet ingår även ett bil- och cykelgarage i källarplan samt en restauranglokal. Mellan de båda huskropparna kommer det att byggas en innergård för de boende i huset.

Vi har arbetat med förberedande arbeten under en längre period, så det känns väldigt
roligt att Ordonnansen V nu är klart för byggstart med en väletablerad entreprenör.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att bygga de här fastigheterna och ser fram emot ett långvarigt samarbete med Aros Bostad. För oss känns det extra roligt att bygga på Gärdet eftersom det är ett unikt område i Stockholm där de boende har närhet till kommunikationer, stora naturområden och citypuls samtidigt, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab.

– Vi har arbetat med förberedande arbeten under en längre period, så det känns väldigt roligt att Ordonnansen V nu är klart för byggstart med en väletablerad entreprenör. I början av året sålde vi den sista lägenheten i ett närbeläget projekt på Gärdet, vilket borgar för att det finns en efterfrågan på den här typen av kvalitativa bostäder i området, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

Fakta

Uppdrag
120 bostadsrätter, bil- och cykelgarage samt en restauranglokal

Kund
Aros Bostad

Byggtid
2020-2022

Entreprenadform
Totalentreprenad

Kontakt

Daniel Bäckström

Arbetschef Peab

Telefon: 0725-33 47 84