Ny högstadieskola i Hallerna i Stenungsund

Stenungsund växer och behovet av skollokaler ökar. Tidigare har Peab byggt en F-6-skola i Hallerna. Nu fortsätter samhällsbygget med en ny högstadieskola i området. Den nya skolan kommer att inrymma 540 elever fördelat på 18 klasser i årskurserna 7 till 9.

Till skolan kommer även 150 elever från andra skolor som går i årskurs 6 för att bland annat ha hem- och konsumentkunskap, laboration och språkval.

– Vi har sedan tidigare byggt en skola för F-6 i området och det känns extra bra att få fortsätta att bidra till samhällsbygget genom en bygga en högstadieskola i Stenungsund. Att få vara med och skapa en skola som ska hålla i många generationer är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare. Peab är det byggbolag som bygger flest skolor i landet, vilket innebär att vi har bred kompetens och erfarenhet inom området, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Skolan kommer att bestå av tre våningar med skolsalar, tekniksalar, aula, storkök och administrativa rum. I entreprenaden ingår även att skapa en miljö som uppmuntrar till utomhusvistelse. På skolgården planeras för bland annat två multiplaner och utomhusgym samt en scen för att kunna leda rörelseaktiviteter.

Att få vara med och skapa en skola som ska hålla i många generationer
är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare.

Liselott Bergkvist, regionchef Peab

– Att vi bygger en helt ny högstadieskola efter behov är ett tydligt och positivt tecken på att vår kommun växer och utvecklas. Det känns förstås väldigt roligt att få fortsätta utbilda världsmedborgare i inspirerande och ändamålsenliga lokaler, säger Olof Lundberg, kommunstyrelsens ordförande i Stenungsunds kommun.

Fakta

Uppdrag
Ny högstadieskola

Kund
Stenungsunds kommun

Byggtid
2021-2023

Entreprenadform
Totalentreprenad

Kontakt

Therese Johansson

Arbetschef, Peab

Telefon: 0733-37 69 61

Dela det här på: