Yteffektiva hyresrätter i Norrköping

Kvarteret Balkongen omfattar nyproduktion av 121 hyreslägenheter uppdelat på sex byggnader med loftgångar. Bostäderna består av mindre och yteffektiva ettor, tvåor och treor från 35 till 79 kvadratmeter.

Mellan husen kommer det att byggas gröna innergårdar med plats för aktiva ytor där de boende kan utöva sporter som exempelvis boule och basket.

Området Söderport är beläget med 15 minuters gångavstånd till Norrköpings centrum och ligger i direkt anslutning till den nya spårvägen. Det skapar möjligheter att njuta av stadens puls samtidigt som de boende har nära till naturområden och sporthallar.  

Med god lokal kännedom och lång erfarenhet av liknande
bostadsprojekt är vi väl rustade för den här typen av projekt.

Anders Bergeling, regionchef Peab

– Vi ser fram emot att få sätta igång med detta projekt omgående. Bostäderna kommer att bli ett välkommet tillskott på hyresmarknaden i Norrköping. Med god lokal kännedom och lång erfarenhet av liknande bostadsprojekt är vi väl rustade för den här typen av projekt, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under försommaren 2022.

Fakta

Uppdrag
121 hyreslägenheter

Kund
Grundingen Fastighets AB

Byggtid
2020-2022

Entreprenadform
Totalentreprenad

Kontakt

Anders Bergeling

Regionchef Peab

Telefon: 0733-37 46 00