LINK Business Center, Linköping

10 våningar hög byggnad i centrala Linköping som kommer bli framtidens mötesplats för näringslivet i Linköping där människor ska vistas och mötas och göra affärer i moderna lokaler.

— När det står klart kommer det eventuellt var känt som det vita huset, det är ett väldigt vitt hus med många vinklar som skapar liv i fasadens utformning. Husets fasad kommer vara gjort i ett glaserat keramiskt material och kommer ett ha olika slags räfflor som vi känner igen från de doriska kolonnerna i det antika Grekland, säger Gert Wingårdh, arkitekt, Wingårdhs.

— Ska bli oerhört spännande och utmanande och få vara med och sätta upp LINK Business Center som kommer bli något av ett landmärke i Linköping, detta tillsammans med Lundbergs som vi tidigare haft bra samarbete med, säger Robert Ohlsson, arbetschef Peab.

Husets fasad kommer vara gjort i ett glaserat keramiskt material och kommer ett ha olika
slags räfflor som vi känner igen från de doriska kolonnerna i det antika Grekland.

Gert Wingårdh, arkitekt

— Vi känner oss trygga med valet av Peab som entreprenör och ser fram emot ett effektivt och väl fungerande samarbete, säger Daniel Johansson projektledare, Fastighets AB L E Lundberg.

Byggnaden kommer innehålla kontor, 40 lägenheter, restauranger, takterrasser, loungemiljöer och gemensamma mötesrum, på total BTA cirka 24.000 kvm, men även kringtjänster som exempelvis laddningsstolpar för elbil samt cykel- och bilpool.

Byggnaden uppföras på tomten där den gamla brandstationen i Tannefors låg. När det nya planerade resecentrumet står klart kommer den nya vita byggnaden var det första resande mötes av när de rullar in till Linköping. LINK Business Center beräknas vara klar för inflyttning under andra halvåret 2021.

Kontorsbyggnaden ska certifieras enligt The LEED Green Building Rating System, nivå Gold och lägenheterna, enligt miljöbyggnad silver.

Fakta

Uppdrag
Nybyggnad av 40 lägenheter och en kontorsbyggnad på total BTA ca 24.000 kvm.

Kund
Fastighets AB L E Lundberg

Byggtid
Våren 2019-hösten 2021

Entreprenadform
Totalentreprenad

Kontakt

Robert Ohlsson

Arbetschef

Telefon: 0733-84 84 56

Dela det här på: