Mall of Scandinavia i Solna

2015 invigdes köpcentret Mall of Scandinavia i Solna. Peab påbörjade byggnationen 2012 av det som nu är Nordens största och modernaste köpcentrum med över 200 butiker, ett tjugotal restauranger, gym, biograf, 3.700 p-platser och mycket annat.

Den fem våningar höga byggnaden ligger intill Friends Arena och Quality Hotel Friends i Solna.

Med Mall of Scandinavia har Arenastaden blivit en framtidsinriktad stadsdel och en unik mötesplats med ett stort utbud av moderna bostäder, service och kommunikationer i toppklass, hotell, shopping, kongresscenter, och alla former av upplevelser på Friends Arena.

Fakta

Uppdrag
Galleria med över 200 butiker, restauranger, gym, biograf med mera

Kund
Unibail-Rodamco

Byggtid
2012-2015

 

Dela det här på:

Se hur Mall of Scandinavia växer fram

Del 1

Här visas bl.a se hur grundarbetet, logistiken och projekteringen går till.

Del 2

Här får vi bl.a. se hur plattan på marken gjuts, vi får följa stomresningen och hur pelare, fundament, betongplattor och balkar kommer på plats, allt noggrant planerat och med stort fokus på våra medarbetares säkerhet.

Del 3

I den här filmen får vi bl.a se hur arbete med beredning, planering av kommande installationsarbeten. Fortsatt stomresningen stål och prefab allt noggrant planerat. Säker arbetsplats i stadsmiljö. fokus på ID06.

Del 4

Här ser vi bl.a. hur arbetet med grundläggningsarbetena fortskrider. Det är mycket fokus på ledningar i mark och grundplatta samt hur vi förbereder fasad och takarbeten.

Del 5

I den här filmen får vi bl a följa hur takarbetet fortskrider, arbete med fullskaleprov och projektets logistiska utmaningar. Vi berättar också hur vi arbetar med att säkerställa en god arbetsmiljö.

Del 6

I filmen berättar olika yrkeskategorier om samarbetet, lagandan och stoltheten över att bygga Skandinaviens största köpcentrum. Se och hör Jan, Malin, Aco, Pelle, Alejandro, Marianne och många fler berätta om sitt arbete.