Peab Center Stockholm - Energieffektiv kontorsbyggnad för Peabs anställda

I november 2019 slog Peab upp portarna till sitt nya kontor i Stockholm. Fastigheten ligger i expansiva Ulriksdal, en helt ny stadsdel där Peab planerar stor utveckling de kommande åren.

Det 12.500 kvadratmeter stora kontoret rymmer drygt femhundra arbetsplatser och har en lunchrestaurang i bottenplan, öppen för externa besökare. För Peab startade expansionen av Ulriksdal med upprättandet av en första kontorsfastighet 2016 och när utvecklingen av området är färdig beräknas det finnas totalt 15.000 arbetsplatser och 2.500 bostäder i stadsdelen. 

Peab Center Stockholm är ett riktigt bra bevis på hur vi med våra fyra samverkande affärsområden gemensamt kan producera en helhetslösning från markförvärv till färdig byggnad.

Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg

– Vi är mycket glada och stolta över att vi nu flyttar in i vårt egenutvecklade Stockholmskontor. Peab Center Stockholm är ett riktigt bra bevis på hur vi med våra fyra samverkande affärsområden gemensamt kan producera en helhetslösning från markförvärv till färdig byggnad. Så långt det är möjligt tar vi vara på lokala resurser i form av egen personal, egna insatsvaror och underentreprenörer, det är det vi menar är ett närproducerat samhällsbygge, sa Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg, i samband med inflytt.

Foto: Peter Steen
Foto: Peter Steen

Peab Center Stockholm har ett stort fokus på hållbarhet, både för människa och miljö. Kontoret är BREEAM-certifierat på nivå Very Good och energiförbrukningen är beräknad till 40 kWh/m2 per år, vilket är hälften av BBRs krav (Boverkets byggregler).

Inuti kontorets stora atrium löper en fantastisk växtvägg med drygt 2.500 plantor. Förutom att bidra till en bättre luftkvalitet visar forskningen att gröna element kan minska både stress och trötthet hos medarbetare.

Kontoret är även Kranmärkt, en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Det betyder att hela kontoret inklusive externa möten är fria från flaskvatten.

Fakta

Byggtid
2017-2019

Totalarea
12.500 kvm kontorsyta

Våningar
9

Miljöcertifiering
BREEAM-certifierat, Very Good

Kontakt

Louise Strömbeck

Regionchef, Peab

Telefon: 0725-33 52 96

Fredrik Pettersson

Regionchef, Peab

Telefon: 0706-66 07 44