Ny simhall intill Arenastaden i Solna

Den nya fastigheten är byggd bredvid Ulriksdals idrottsplats, i nära anslutning till tre befintliga ishallar, Arenastaden och Friends Arena. Hela simanläggningen är cirka 5.000 kvadratmeter stor och dimensionerad för 360 badgäster.

De två byggnaderna är integrerade med varandra i en så kallad tredimensionell fastighetsbildning, vilket betyder att de delar vissa gemensamma konstruktioner. Simhallen finns i bottenplan av en kontorsfastighet. I den nya simhallen finns fyra bassänger, en med tio simbanor om 25 meter, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Utöver bassänger finns här; bastu, omklädningsrum, teknikutrymme, reception, kassor, administrationskontor samt ett café.

– Vi är tacksamma över att få fortsätta utveckla Solna, med den nya simhallen på plats kommer det här området att bli en bra mötesplats för träning, motion och idrott för Solnaborna. Vi har lång erfarenhet av att bygga badhus i Peab, berättar Lars Enroth, regionchef Peab.

Till följd av de många badhusprojekten har Peab idag en kompetensgrupp inom badhusbyggnation som bistår med rådgivning och erfarenhetsutbyte till lokala projektorganisationer som ska bygga badhus.

Fakta

Uppdrag
Ny simhall

Kund
Solna stad

Byggtid
2021-2022

Entreprenadform
Utförandeentreprenad

Miljömärkning
Miljöbyggnad Silver

Kontakt

Erik Leander

Arbetschef, Peab

Telefon: 0733-37 62 73

Dela det här på: