Vårdcentral samt vård- och omsorgsboende Kv. Löparen

I centrala Sala har Peab byggt Kv. Löparen som är både en ny vårdcentral och ett nytt vård-och omsorgsboende. Byggnaderna blev nominerade till Sveriges vackraste nyproduktion 2019 av den ideella föreningen Arkitekturupproret.

Vård- och omsorgsboendet består av 5 våningar uppdelat på 8 avdelningar med 9 lägenheter på varje avdelning. Totalt 72 lägenheter. Temat för boende är kultur och nöje där fastigheten är utformad med hänsyn till samvaro och trivsel. Det finns rum för delade aktiviteter i form av bland annat matlagning, pyssel och ett sinnesrum för stimulans.

Vårdcentralen består av 4 våningar som är komplett utrustad för att kunna driva en vårdcentral. Där finns bland annat reception, labb, mottagningsrum, rehabilitering, lättakut, väntrum, personalrum, omklädningsrum och olika specialavdelningar som till exempel mödravårdscentral och barnavårdscentral.

I fastigheten finns även tvättstugor, avdelningskök, samlingslokal, omklädningsrum, personalrum, rehab, lägenhetsförråd och fläktrum.

Fakta

Uppdrag
Vårdcentral samt vård- och omsorgsboende på ca 6.580 kvm

Kund
JHCS Sala AB

Byggtid
April 2018 – februari 2020

Arkitekt
Brunnberg & Forshed

Kontakt

Magnus Andersson

Arbetschef, Peab

Telefon: 0725-33 45 96