9 000 kvadratmeter fotbollshall

Klart för avspark! Nu är den 9 000 kvadratmeter stora fotbollshallen, Vilunda, norr om Stockholm slutbesiktad och godkänd. Hallen är ett lyft för barn och unga som nu har möjlighet att träna och spela fotboll året runt.

Fotbollshallen går att dela upp i fyra mindre fotbollsplaner med väggar emellan. I anslutning till fotbollsplanen finns åtta omklädningsrum och en samlingssal med pentry. Nu kvarstår arbetet med att anlägga en sjumannaplan och en fotbollstennisplan på 3 x 5 meter samt ett utegym. Det kommer även byggas ett miljöhus för källsortering.

Då projektet är inom ett vattenskyddsområde så är det högt ställda krav från beställaren. Under hela hallen ligger en tät duk för att förhindra att microplaster från gummigranulatet i konstgräsplanen tar sig ner i vattentäkten.

Vi har många krav på oss när det gäller miljön. Till exempel måste alla maskiner, som tas in på arbetsområdet, stå uppställda för natten på specifika iordningsställda platser. Detta gör vi för att förhindra eventuellt läckage. Vi har även lagt ut en tät duk under hela hallen för att förhindra att microplaster från gummigranulatet i konstgräsplanen tar sig ner i vattentäkten.

Hallen beräknas stå klar våren 2022.

Fakta

Uppdrag
Nyproduktion av fotbollshall med tillhörande stödfunktioner så som omklädningsrum

Mått på hall: 124,5 x 73 m
Stålstommen: 330 ton
Takplåten: 80 ton
Bultar: 90.000 st, ca 10 ton
Väggpanelen: 90 ton
Betongsockel: ca 220 ton runt hela

Kund
Upplands Väsby kommun

Byggtid
2021-2022

Entreprenadform
Totalentreprenad

Delaktiga i projektet
Peab Anläggning, Swerock,  Smidmek och Lambertsson Glacell

Kontakt

Max Österberg

Arbetschef, Peab

Telefon: 0702-75 74 60

Dela det här på: