Ny skola och sporthall, Älta

Stavsborgsskolan ligger i Älta i Nacka kommun och är en grundskola som idag rymmer cirka 600 elever. Nacka kommun driver skolverksamheten. Då Älta växer ökar behovet av skol- och idrottslokaler.

Den nuvarande skolan kommer att rivas för att ersättas med en ny, större skolbyggnad som rymmer 1.200 elever från förskoleklass till årskurs nio, samt att lokalerna initialt kommer att kunna nyttjas som förskola. Utöver den nya skolan kommer även nya idrottshallar att byggas.

– Vi är stolta över att bygga en ny skola med tillhörande sporthallar i Älta. Att få vara med och skapa en skola som ska hålla i många generationer är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare. Peab är det byggbolag som bygger flest skolor i landet, vilket innebär att vi har bred kompetens och erfarenhet inom området, säger Lars Enroth, regionchef i Peab.

Den nya skolbyggnaden, inklusive idrottshallarna, uppgår till cirka 14.000 kvadratmeter. Under byggtiden kommer skolverksamheten att evakueras till tillfälliga lokaler vid Strandparkskolan.

– Vi är glada över att vi nu kan påbörja byggnationen av Stavsborgsskolan. Tillsammans med Peab får vi en långsiktigt hållbar skola med nya elevplatser till Nackaborna. Den nya skolbyggnaden blir ett tillskott för Ältaborna med utökad skol- och idrottskapacitet samt att lokalerna kan användas av förenings- och kulturverksamheter utanför skoltid, säger Robert Astrologo, projektchef på Hemsö.

– När Älta växer så behövs också mer skol- och idrottslokaler. Det här är en jättesatsning, vårt största skolprojekt i Nacka sedan 70-talet. Det blir en modern, flexibel och yteffektiv skola som jag hoppas ska vara fylld av bra undervisning på dagarna och kultur- och idrottsverksamhet på kvällar och helger, säger Mats Gerdau, ordförande i kommunstyrelsen i Nacka kommun.

Fakta

Uppdrag
Ny skola, F-9 och nya idrottshallar

Kund
Hemsö

Byggtid
Juni 2021 - augusti 2023

Entreprenad
Totalentreprenad

Certifiering
Miljöbyggnad nivå Silver samt Guld gällande energi

Kontakt

Daniel Ljubinovic

Arbetschef, Peab

Telefon: 0725-33 31 04

Dela det här på: