Välkommen till Peabskolan!

Peabskolan är en gymnasieskola som utbildar inom ramen för det nationella gymnasieprogrammet bygg och anläggning.

Information med anledning av Corona-viruset (uppdaterat 2020-06-29) >>

Välj skola

Det här är Peabskolan

Vi utbildar inom områdena husbyggnad samt mark- och anläggning. Detta innebär att vi utbildar eleverna till träarbetare, murare, anläggningsarbetare och betongarbetare.

Under utbildningstiden har eleverna praktik på en Peabarbetsplats där de tas emot av en utbildad handledare som dessutom är en skicklig hantverkare.

Peabskolan erbjuder även introduktionsprogram för elever som inte gjort sig behörig till nationellt gymnasieprogram. De introduktionsprogram som vi erbjuder är Programinriktat individuellt val samt Yrkesintroduktion. För att läsa mer om dessa introduktionsprogram kan du gå in på Skolverkets webbplats.

Alla våra skolor bygger på samma idé och samma Pedagogiska modell. Vi är små skolor där alla elever får lov att synas och känna att just de gör skillnad. Varje skola jobbar i en integrerad process vilket innebär att teori på ett naturligt sätt vävs in i den praktiska delen av utbildningen. På varje Peabskola går det ca 100 elever fördelat på årskurs 1-3.

Mer information

Sju anledningar att välja oss

Lära genom praktiskt arbete, små klasser, bra lärare, ger en yrkesexamen, lätt att få jobb, behörighet till högskola, alla verktyg du behöver, ett av Nordens största byggföretag.

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss till dig.

Är du en doer?

Vi människor lär oss nya saker på olika sätt. En del vill läsa böcker, sitta i långa diskussioner eller spendera timmar framför datorn. Sen finns det de som vill använda huvudet och händerna samtidigt.

Branschrekommenderad skola, en kvalitetsmärkning

Peabskolorna är bland de första att kvalitetsmärkas som Branschrekommenderad skola av Byggindustrins Yrkesnämnd (BYN).

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Peabskolans ledning.

Peabskolans stipendiater 2020

Hör stipendiaterna berätta om sin tid på skolan. Grattis Viktor, Hugo och Kristoffer!

Facebook

Följ Peabskolan på Facebook!

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.