Välkommen till Peabskolan i Göteborg

Dags att välja till gymnasiet? Peabskolan är en gymnasieskola som utbildar inom ramen för det nationella gymnasieprogrammet bygg och anläggning.

Öppet hus

Nu bjuder vi in dig, dina föräldrar och dina vänner till Peabskolan på öppet hus. Träffa lärare, elever och få en guidad tur i skolans lokaler. Du behöver inte anmäla dig i förväg, det är bara att dyka upp!

  • 23 oktober 2018, kl 17.00-19.00
  • 26 januari 2019, kl 12.00-16.00

> Träffa oss

 

> Ansök

Tjej? Kom på vår prova på-kväll 23/1 2019

Går du i årskurs 8 eller 9? Dags att välja gymnasium snart? Valet till gymnasiet är inte helt lätt så därför bjuder vi in dig till vår prova påkväll för tjejer som är nyfikna på bygg- och anläggningsprogrammet. Läs mer >>

Det här är Peabskolan i Göteborg

Peabskolan i Göteborg finner du på J A Pripps gata 2 (Högsbo). Vi är ca 100 elever fördelat på årskurs 1-3.

Peabskolan erbjuder dig det nationella bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningarna husbyggnad samt mark och anläggning. Detta innebär att vi utbildar eleverna till träarbetare, murare, anläggningsarbetare och betongarbetare. Under utbildningstiden har man praktik på en Peabarbetsplats där man tas emot av en utbildad handledare som dessutom är en skicklig hantverkare.

Peabskolan erbjuder även introduktionsutbildning för elever som inte gjort sig behörig till nationellt gymnasieprogram. De introduktionsprogram som vi erbjuder är Programinriktat individuellt val samt Yrkesintroduktion. För att läsa mer om dessa introduktionsprogram kan du gå in på Skolverkets webbplats.

Mer information

Sju anledningar att välja oss

Lära genom praktiskt arbete, små klasser, bra lärare, ger en yrkesexamen, lätt att få jobb, behörighet till högskola, alla verktyg du behöver, ett av Nordens största byggföretag.

Bra att veta för dig som ska söka

Här hittar du information om hur du söker du, sista ansökningsdag, vem som får söka och mycket annat.

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till Peabskolan och Språkintroduktion i Göteborg.

Är du en doer?

Vi människor lär oss nya saker på olika sätt. En del vill läsa böcker, sitta i långa diskussioner eller spendera timmar framför datorn. Sen finns det de som vill använda huvudet och händerna samtidigt.

Om Peabskolan

Här kan du läsa mer om våra olika inriktningar, Peabskolans pedagogiska modell med mera.

Facebook

Följ Peabskolan på Facebook!

Peabskolans jubileumsmagasin

Ladda ner och läs magasinet som är en resa i Peabskolans värld.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.