Peab Life – unika, lokala samhällsbyggarprojekt i egen regi

Peab har under många år haft ett stort sponsringsengagemang, ofta med lokal förankring. Vi har gjort samhällsnytta i 60 år. Det tänker vi fortsätta med.

Genom Peab Life utvecklar vi några av våra sponsringsprojekt och tar samhällsengagemanget ett steg längre genom att kombinera vårt sponsorskap med engagemanget hos våra medarbetare och vår gedigna kompetens kring ungdomar, utbildning och samhällsbyggande.

Syftet med Peab Life är att genom skräddarsydda samarbeten ge fler unga tillgång till arbetslivspraktik, sommarjobb och olika fritidsaktiviteter. Genom att möjliggöra för ungdomar att få delta i lokala samhällsbyggarprojekt som genomförs i samverkan med det lokala föreningslivet, kostnadsfritt och oavsett sociala faktorer, hoppas vi kunna bidra till ökad jämställdhet, mångfald, gemenskap och delaktighet för Nordens unga.

I konceptet Peab Life ingår även skolbesök tillsammans med det lokala föreningslivet. Medverkar gör både medarbetare från Peab och aktiva/ledare från den av Peab sponsrade föreningen.

Läs mer om vårt samhällsengagemang i vår års- och hållbarhetsredovisning.

Vill du veta mer om Peab Life? Kontakta oss! hallbarsponsring@peab.se

Så omsätter Peab social hållbarhet i verkligheten

När Peab planerar för det nya bostadsområdet Hasselnöten i Upplands Väsby stannar inte engagemanget på ritbordet. Genom satsningen Peabs Plantskola involveras barn och ungdomar på ett handfast sätt i processen och får samtidigt lära sig mer om samhällsbyggnad. Konceptet är ett konkret exempel på hur en satsning på social hållbarhet kan omsättas...

Mångfald och jämställdhet

Man måste förändras med omvärlden när det gäller mångfald och jämställdhet – det handlar om affärsmässig överlevnad. Branschen har fortfarande lång väg att gå och Peab är inget undantag.

Dela det här på: