Vård och skola

Illustration: Hemsö Fastighets AB

Ljungs-Hälle förskola, Ljungskile

Peab har fått uppdraget att bygga Ljungs-Hälle förskola i Ljungskile. Uddevalla är en växande kommun och behovet av förskoleplatser är stort, därför är den nya förskolan ett välkommet bidrag till kommunens skolbestånd. Ljungs-Hälle förskola kommer att byggas enligt miljömärkningen Svanen där stor hänsyn tas till hållbara material.

Illustration: AIX Arkitekter

Ålstaskolan, Barkabystaden

Den nya för- och grundskolan i Barkarbystaden, nordväst om Stockholm, kommer att ge plats åt 240 förskolebarn och 350 elever från årskurs ett till sjätte klass.

Södra Källtorp, Västerås

På Vallby i Västerås har Peab byggt ett nytt vård- och omsorgsboende anpassat för äldre med stort behov av stöd och omvårdnad fördelat på 5 våningar. På entréplan finns café, tillagningskök med restaurangdel som kommer vara öppen för allmänheten, dagverksamhet och personalutrymmen.

Illustration: Norconsult

Vård- och omsorgsboende, Södertälje

Det nya vård- och omsorgsboendet Hantverkaren 2, i Södertälje, på cirka 5 800 kvadratmeter kommer att inrymma 72 lägenheter.

Illustration: Fojab arkitekter

Tolvåkersskolan, Löddeköpinge

Projektet genomförs i två faser där avtal om första fasen tecknades hösten 2019 och innefattade projektering, planering och kalkylering. Nu har ett nytt avtal slutits för den andra fasen som är produktionsfasen.

Stavsborgsskolan, Älta

Stavsborgsskolan ligger i Älta i Nacka kommun och är en grundskola som idag rymmer cirka 600 elever. Nacka kommun driver skolverksamheten. Då Älta växer ökar behovet av skol- och idrottslokaler.

Visionsbild: RÅ Format

Lundbyskolan, Göteborg

Projektet omfattar rivning av delar av gamla Lundby gymnasium samt nybyggnation av en ny skola med plats för 600 elever i årskurs 7 till 9 samt 20 elever i träningsskola. Vid skolan byggs även två idrottshallar med tillhörande läktare för 1.000 åskådare, samt kulturskola.

Foto: Anders Nicander

Lindbladsskolan, Vårgårda

Lindbladskolan är en av de första skolorna i Sverige att Svanenmärkas, den allra första om man tar i beaktande att hela skolan omfattas av Svanenmärkningen.

Dädesjö nya skola, Braås

Den nya skolan strax utanför Braås blir en skola med stort fokus på miljö där den verkliga expertisen, barnen, också har fått säga sitt genom bidrag med idéer om bland annat skolgårdens utformning.

Foto: Markus Esselmark

Glöstorpsskolan, Göteborg

I ett projekt som kännetecknas av ett fint samarbete mellan beställaren, Peab som totalentreprenör och övriga entreprenörer har resultatet blivit ett väl fungerande miljöarbete med fokus på återvinning och kostnadseffektiva lösningar.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.